Нейрохірурги КНП КЛШМД м.Львова провели 4 успішні операції за допомогою УЗД-апарату BK-5000

Нейрохірурги КНП КЛШМД м.Львова провели 4 успішні операції за допомогою УЗД-апарату BK-5000

“Екна Україна” надала можливість нейрохірургам протестувати УЗД-апарат BK-5000 в режимі реальног очасу. Спеціалісти Центру нейрохірургії та неврології Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова ВПЕРШЕ провели втручання з використанням інтраопераційного УЗД-апарату BK-5000 відомої компанії BK Medical. Результат – 4 успішні операції.

Лікарі схарактеризували ВК-5000, як надточний та один з останніх найкращих у світі УЗД-апарат, який забезпечує візуалізацію ПРЕМІУМ класу при нейро- та загальній хірургії просто під час операцій. Адже, приставляючи датчик такого апарату до відкритої ділянки мозку під час операції, нейрохірурги можуть чітко побачити межі пухлини, оцінювати її об’єм та локалізацію, а також ступінь ліквідації хірургом.

Зокрема нейрохірурги розповіли про операції, які їм вдалося зробити за допомогою ВК-5000. Він допоміг їм визначити розташування новоутвору у 57-річного чоловіка із Самбірського району із підозрою на інсульт. Після операції у скорому часі у нього почали відновлюватись раніше порушені функції мовлення та рухів.

Так само успішно було видалено пухлину у шийному відділі хребта, яка стискала спинний мозок у 51-річного пацієнта з Рівненщини, а також новоутвір у правій лобній частці 51-річній жінці із Тернопільщини.

А виявлена у 52-річного чоловіка вроджена артеріовенозна мальформація – аномальне сплетіння розширених вен та артерій – вимагала потужної візуалізації. І саме завдяки BK-5000 хірурги змогли побачити локалізацію артерій і шляхи відтоку крові. Тож чоловік уже самостійно ходить.

Лікарі були приємно вражені можливостями УЗД-апарату ВК-5000, назвавши його “новою ерою в нейрохірургії”.
16/11/2021